Στο Twitter του Έλον Μασκ μεταφέρει την εκπομπή του ο Tucker Carlson

Ο γνωστός Αμερικανός παρουσιαστής Τάκερ Κάρλσον, μετά την αποχώρησή του από το Fox News τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι «σύντομα» θα παρουσιάζει την εκπομπή του μέσω του Twitter.

Το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και ο Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους τον Απρίλιο, λίγο καιρό αφού η Fox Corp κατέληξε σε διακανονισμό με την εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρηση ψήφων Dominion.

Η εταιρεία Dominion είχε προσφύγει στα δικαστήρια και ζητούσε αποζημίωση ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων από το Fox News για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τελικά το Fox News συμφώνησε να της καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια.

Ο Κάρλσον είχε κεντρικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Αν και το Fox News δεν αποκάλυψε την αιτία για την αποχώρηση του παρουσιαστή, φαίνεται ότι βασική αιτία ήταν η αποκάλυψη σειράς μηνυμάτων του.

Η εκπομπή του “Tucker Carlson Tonight” είχε το 2022 κατά μέσο όρο 3,3 εκατ. τηλεθεατές, γεγονός που την είχε αναγάγει στην πιο δημοφιλή βραδινή εκπομπή της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης.

«Σύντομα θα σας μεταφέρουμε στο Twitter μια νέα εκδοχή της εκπομπής που κάναμε τα τελευταία εξίμισι χρόνια», ανέφερε ο Κάρλσον σε βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Θα σας προσφέρουμε και άλλα πράγματα, για τα οποία θα σας μιλήσουμε. Αλλά προς το παρόν είμαστε απλώς ευγνώμονες που είμαστε εδώ».

«Δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Κάρλσον στο βίντεο. «Η τελευταία στον κόσμο και η μοναδική είναι το Twitter».

Στο βίντεο που ανήρτησε χθες ο 53χρονος Κάρλσον κατηγόρησε το σύνολο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης ότι παραπλανούν την κοινή γνώμη και ότι συμπεριφέρονται «σαν οργανισμοί προπαγάνδας».

«Δεν έχουμε υπογράψει κανενός είδους συμφωνία», τόνισε από την πλευρά του ο Ίλον Μασκ χθες. «Ο Τάκερ υπόκειται στους ίδιους κανόνες και τις ίδιες ανταμοιβές όπως όλοι όσοι δημιουργούν περιεχόμενο» στο Twitter.

(απεμπε- απεμπε-EPA-MTI photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί