Το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και ο Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους τον Απρίλιο, λίγο καιρό αφού η Fox Corp κατέληξε σε διακανονισμό με την εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρηση ψήφων Dominion.
Η εταιρεία Dominion είχε προσφύγει στα δικαστήρια και ζητούσε αποζημίωση ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων από το Fox News για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τελικά το Fox News συμφώνησε να της καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια.
Ο Κάρλσον είχε κεντρικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Αν και το Fox News δεν αποκάλυψε την αιτία για την αποχώρηση του παρουσιαστή, φαίνεται ότι βασική αιτία ήταν η αποκάλυψη σειράς μηνυμάτων του.
Η εκπομπή του “Tucker Carlson Tonight” είχε το 2022 κατά μέσο όρο 3,3 εκατ. τηλεθεατές, γεγονός που την είχε αναγάγει στην πιο δημοφιλή βραδινή εκπομπή της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης.
«Σύντομα θα σας μεταφέρουμε στο Twitter μια νέα εκδοχή της εκπομπής που κάναμε τα τελευταία εξίμισι χρόνια», ανέφερε ο Κάρλσον σε βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Θα σας προσφέρουμε και άλλα πράγματα, για τα οποία θα σας μιλήσουμε. Αλλά προς το παρόν είμαστε απλώς ευγνώμονες που είμαστε εδώ».
«Δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Κάρλσον στο βίντεο. «Η τελευταία στον κόσμο και η μοναδική είναι το Twitter».
Στο βίντεο που ανήρτησε χθες ο 53χρονος Κάρλσον κατηγόρησε το σύνολο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης ότι παραπλανούν την κοινή γνώμη και ότι συμπεριφέρονται «σαν οργανισμοί προπαγάνδας».
«Δεν έχουμε υπογράψει κανενός είδους συμφωνία», τόνισε από την πλευρά του ο Ίλον Μασκ χθες. «Ο Τάκερ υπόκειται στους ίδιους κανόνες και τις ίδιες ανταμοιβές όπως όλοι όσοι δημιουργούν περιεχόμενο» στο Twitter.
(απεμπε- απεμπε-EPA-MTI photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης