«Η μητέρα μου, Μάριαν Ρόμπινσον, ήταν ο βράχος μου, πάντα εκεί για οτιδήποτε χρειαζόμουν», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο Χ.
«Αποτελούσε το ίδιο σταθερό στήριγμα για όλη την οικογένειά μας και είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα για την απώλειά της σήμερα», πρόσθεσε.
Η Ρόμπινσον, την οποία συχνά αποκαλούσαν «πρώτη γιαγιά», μετακόμισε με το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους Σάσα και Μαλία στον Λευκό Οίκο το 2009, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Παρέμεινε εκεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της προεδρίας του και βοηθούσε στη φροντίδα των εγγονών της.
Η Μάριαν Ρόμπινσον γεννήθηκε το 1937 στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και είχε άλλα έξι αδέλφια. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν έφηβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, σπούδασε για να γίνει δασκάλα προτού εργαστεί ως γραμματέας. Παντρεύτηκε τον Φρέιζερ Ρόμπινσον και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μισέλ και τον Κρεγκ.
«Σε κάθε βήμα, καθώς οι οικογένειές μας ακολουθούσαν δρόμους που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει, παρέμεινε το καταφύγιό μας από την καταιγίδα, κρατώντας τα πόδια μας σταθερά στη γη», ανέφερε η οικογένειά της στην ανακοίνωσή της.
Συχνά, τα οκτώ χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο, η Μάριαν Ρόμπινσον έβγαινε κρυφά από τις πύλες για να αγοράσει κάρτες σε κοντινά καταστήματα και κάποιες φορές άλλοι πελάτες της έλεγαν ότι μοιάζει με τη μητέρα της πρώτης κυρίας.
«Μου το λένε συχνά», απαντούσε χαμογελώντας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας– την οποία υπογράφουν η Μισέλ, ο Κρεγκ, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους– η Μάριαν Ρόμπινσον έφυγε «ήρεμα» το πρωί της Παρασκευής.
απεμπε-απεμπε-EPA-AP pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









