• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο Ντουμπάι όλα συνεχίζουν κανονικά! Κανένας κορωνοϊός εκεί (vid)

Στο Ντουμπάι όλα συνεχίζουν κανονικά! Κανένας κορωνοϊός εκεί (vid)

Εικόνες που σίγουρα δεν μοιάζουν με αυτές στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα αεροδρόμιο ασφυκτικά γεμάτο, εστιατόρια και μπαρ γεμάτα με κόσμο που γιορτάζει τις μέρες των Χριστουγέννων. Αυτή είναι η εικόνα του Ντουμπάι παρά το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφοντα καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέβαλαν αυστηρά lockdown τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο και σταδιακά άνοιξαν ξανά τις πύλες τους. Το Ντουμπάι άνοιξε ξανά τον περασμένο Ιούλιο έτοιμο να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες. Οι οικονομικές προβλέψεις σίγουρα δεν είναι ευοίωνες αφού η οικονομία πλήγηκε και εκεί αρκετά, όπως και σε όλες τις χώρες.

Ωστόσο το εμιράτο είναι πλέον πλήρως ανοιχτό για επιχειρήσεις, με εστιατόρια και beach bar να έχουν επανέλθει. Παράλληλα εφαρμόζονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες για προσέλκυση τουριστών και εργαζομένων.

Τεστ σε όλους, αυξημένα κρούσματα αλλά δεν υπάρχει ανησυχία

Οι αρχές του αραβικού κράτους κάνουν τεστ σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, παραμένουν σε ξενοδοχεία. Τα κρούσματα μπορεί να φτάνουν τα 1.000 τη μέρα σε όλα τα Εμιράτα, όμως οι κυβερνώντες δεν ανησυχούν ποντάροντας στο αρκετά καλό σύστημα υγείας που διαθέτουν. Σε ένα Εμιράτο με πληθυσμό 10 εκατ κατοίκους, όπως είναι το Ντουμπάι, μέχρι σήμερα οι υγειονομικές Αρχές έχουν διεξάγει 15 εκατ. τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα διαθέσιμα υπάρχουν δυο εμβόλια, αυτό της Pfizer αλλά και το κινέζικο εμβόλιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιστεί όλοι κάτοικοι του Εμιράτου μέχρι τον Μάρτιο 2021.

Σημειώνεται ότι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Κουβέιτ έχουν ήδη προμηθευτεί εμβόλια για όλους τους πολίτες.

protothema.gr / cnbc.com/ Photo video screenshot