Στο «χείλος εμφυλίου πολέμου» η Σουηδία; Σοκάρουν τα στοιχεία με τους αλλοδαπούς

Τι μεταδίδεται...

Η Σουηδία μπορεί να βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου  καθώς η χώρα βλέπει πιο ανησυχητικά κρούσματα βίας παράνομων μεταναστών.

Ο Goran Adamson, ανώτερος λέκτορας κοινωνιολογίας στο  Πανεπιστήμιο της Ουψάλα , προειδοποίησε ότι η Σουηδία μετατρέπεται σε επικίνδυνη «πρωτεύουσα βίας», εν μέρει λόγω της εισροής υπόπτων εγκληματιών που μετακομίζουν στην χώρα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του  Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για την Πρόληψη του Εγκλήματος  (BRA), ο αριθμός των θανάτων ετησίως ανά εκατομμύριο από ένοπλη βία είναι υπερδιπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το 2017, τα στοιχεία έδειξαν ότι σημειώθηκαν 281 πυροβολισμοί στη Σουηδία. Από το 2022,  ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 391 , 62 από τους οποίους ήταν θανατηφόροι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με το  Γραφείο Εθνικής Στατιστικής , 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από πυροβολισμούς κατά την περίοδο ενός έτους που έληξε τον Μάρτιο του 2022. Αυτό υποδηλώνει ότι το σουηδικό ποσοστό θανάτου από πυροβολισμούς ήταν υπερδιπλάσιο από αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου, παρόλο που ο σουηδικός πληθυσμός είναι μικρότερος!

Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι το 2022 το  ποσοστό δολοφονιών με όπλο στη Στοκχόλμη  ήταν τουλάχιστον 30 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι η πρώτη έχει πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί