πριν από δύο εβδομάδες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα ενώπιον δικαστή, μέσω βίντεο.
Ο 44χρονος, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εμφανίστηκε στην οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο δικαστήριο φορώντας την πορτοκαλιά στολή των κρατουμένων.
Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ αύξησε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκιση χωρίς όρους του Σόβιν στο 1,25 εκατομμύριο δολάρια και στο 1 εκατομμύριο με όρους. Ο συνήγορος του Σόβιν δεν προέβαλε αντιρρήσεις στο ποσό αυτό.
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρώην αστυνομικός ζήτησε να του γνωστοποιηθούν διάφορες αποδείξεις και πληροφορίες. Μεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλε ήταν και να παραστεί στη δίκη του οποιοσδήποτε του πήρε δείγμα αίματος και ούρων.
Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε αφού ο Φλόιντ γονάτισε στον λαιμό του, επί σχεδόν 9 λεπτά, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του γιατί φέρεται ότι προσπάθησε να πληρώσει έναν μαγαζάτορα χρησιμοποιώντας ένα πλαστό 20δόλαρο. Ο θάνατός του, τον οποίο βιντεοσκόπησαν περαστικοί, προκάλεσε κύμα οργής και κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο.
Αρχικά ο Σόβιν είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως το κατηγορητήριο στη συνέχεια διευρύνθηκε και μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση. Αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 40 ετών. Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη σύλληψη κατηγορούνται για συνέργεια σε φόνο.
Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι
- Ο Ζελένσκι θέλει… κι άλλη συνάντηση με τον Τραμπ
- Ποιός πόλεμος; Δείτε εικόνες από χειμερινά θέρετρα της Ουκρανίας, vid
- Αμερικανικές δυνάμεις κατέλαβαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στον Ατλαντικό! ΦΩΤΟ
- Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα του ο Φαραντούρης, vid
- «Αρχαίας Τενέα» Κορινθίας – Νέα ευρήματα για το κτίριο που συνδέεται με μυστηριακές τελετές ίασης
- Στάρμερ: Τυχόν αποστολή στρατού στην Ουκρανία πρέπει να περάσει από τη βρετανική Βουλή
- Ο «Μεγάλος Αδερφός» στα ελληνικά χωράφια! Δείτε τι φέρνουν με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα
- Ο πάπας Λέων ΙΔ’ συγκαλεί στο Βατικανό τους καρδιναλίους όλου του κόσμου
- Θεοδωρικάκος: Με νομοθετική πρωτοβουλία ενισχύουμε την λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος των καταναλωτών









