Λαβρόφ: Θέλουμε διαπραγματεύσεις – Οι ΗΠΑ θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

«Δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες του Μινσκ»

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας θα γίνουν στις 15:00 τοπική ώρα (14.00 Ελλάδας), εν αναμονή της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Μεντίνσκ!

Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέ Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θέλει να διαπραγματευτεί, αλλά οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν την Ευρώπη και θέλουν να επεκτείνουν τον πόλεμο.

Παράλληλα προσέθεσε πως οι πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, καθώς πρέπει να καταστραφούν πολεμικές υποδομές που απειλούν την Ρωσία.

Τόνισε πως οι συμφωνίες του Μινσκ δεν έχουν εφαρμοστεί, ειδικά στο σκέλος των αυτονομιών των ρωσοφώνων περιοχών στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στα περί δικτάτορα που είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για τον Πούτιν είπε χαρακτηριστικά: «Οι Αμερικανοί υπαγορεύουν στους Γερμανούς τι είναι καλό για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και τους λένε ότι δεν έχουν ανάγκη τον Nordstream 2 και πως η ενεργειακή τους ασφάλεια θα διασφαλιστεί από τις ΗΠΑ των οποίων το φυσικό αέριο είναι πολλές φορές πιο ακριβό».

«Τώρα, θέλουν να επιβάλλουν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης σ’ εμάς. Ο Ναπολέων και ο Χίτλερ είχαν στόχο να έχουν όλη την Ευρώπη υπό τον έλεγχο τους και τώρα το κάνουν οι Αμερικάνοι», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Οι ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να περιλαμβάνουν ρήτρα για την καταστροφή όπλων που απειλούν την Μόσχα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέκρινε επίσης την κατάσταση με τον κινηματογράφο όπου όπως είπε στις ταινίες υπάρχει το απόλυτο κακό και το απόλυτο καλό και σημείωσε ότι ο κόσμος είναι σε αυτή ακριβώς την κατάσταση.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η υστερία θα τελειώσει.

Τέλος, ο Λαβρόφ προειδοποιεί για πυρηνικές απειλές από τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις των δυτικών δυνάμεων για πυρηνικό πόλεμο – και να μην κουνούν το δάχτυλο στην Ρωσία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε την «ακανόνιστη και ταραχώδη» προπαγάνδα του αρχηγού του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Μπάιντεν που είπε ότι η μόνη εναλλακτική από τις λεγόμενες «κυρώσεις θα ήταν ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί