Ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε συνάντηση με τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και τόνισε ότι η ΕΕ στηρίζει τη διαδικασία του Βερολίνου και τα μέτρα αποκλιμάκωσης.
Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter: «Συνάντησα τον Πρόεδρο Σάρατζ και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Τρίπολη. Η Λιβύη παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον διάλογο και την καθοδηγούμενη από τη Λιβύη πολιτική επίλυση της σύγκρουσης».
Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισήμανε ότι «έγινε συζήτηση για τρόπους προώθησης της πολιτικής διαδικασίας, την επιστροφή σε συνομιλίες της στρατιωτικής επιτροπής 5 + 5 και την άρση του αποκλεισμού πετρελαίου. Η ΕΕ στηρίζει σθεναρά τη διαδικασία του Βερολίνου, τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και τα μέτρα αποκλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων – βασικά στοιχεία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη».
(protothem – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έλαβε πληροφορίες ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επιθέσεις
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με οδηγό μηχανής τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στον Φοίνικα
- Η ρωσική αεροπορία έλαβε τα τελευταία καινούργια Su-35 για το 2025, vid
- Ο Χιου Τζάκμαν και η Κέιτ Χάντσον έκαναν έκπληξη τραγουδώντας σε οικογένεια, vid
- Το μήνυμα του Ν. Δένδια για τα Χριστούγεννα
- Θεσσαλονίκη: Καθαρή πόλη τα Χριστούγεννα χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων καθαριότητας
- «Βόμβα» Όρμπαν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αυτή την στιγμή σε κατάσταση διάλυσης»
- Χριστούγεννα στους… -56 βαθμούς! Μόνο στη Ρωσία αυτά, vid
- Η Κάι Τραμπ δείχνει βίντεο από τα παρασκήνια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στον Λευκό Οίκο
- Αυτές είναι οι εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη Μελιτόπολη των Ρώσων, vid
Κύρια Θέματα









