Στη Ρουμανία για ασκήσεις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εν μέσω φημολογίας για εισβολή σε Μολδαβία και Δυτ. Ουκρανία

Ξεκίνησε χθες η ετήσια άσκηση Trojan Footprint, που διεξάγει η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (US Special Operations Command Europe, SOCEUR).

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 13 Μαΐου και σε αυτές θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 700 Ρουμάνοι στρατιωτικοί, 100 μονάδες επίγειου, αεροπορικού και ναυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μαζί τους θα ενταχθούν στρατιωτικό προσωπικό από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ουγγαρίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Οι ασκήσεις Trojan Footprint 2022 θα διεξαχθούν με βάση ένα «σενάριο προσαρμοσμένο σε πιθανές απειλές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται ετησίως σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Γεωργία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Εσθονία ταυτόχρονα.

Όμως για πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλη προσοχή σε ασκήσεις στο έδαφος της Ρουμανίας και προσελκύονται τόσο σημαντικές δυνάμεις και μέσα.

Είναι προφανές ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι απάντηση στην ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, κάθε μέρα η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ θυμίζει ολοένα και περισσότερο όχι απλώς επίδειξη δύναμης, αλλά προετοιμασίες για εισβολή στη δυτική Ουκρανία.

(φωτο:screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί