Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται τον ερχόμενο μήνα να αφήσει να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, ανοίγοντας το δρόμο ώστε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.
Υπό προϋποθέσεις μάλιστα, εφόσον ο ίδιος το επιλέξει, μπορεί να μείνει στην προεδρία της Ρωσίας μέχρι το μακρινό 2036!!
Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο Πούτιν υπέγραψε το 2021 νόμο ο οποίος, μεταξύ άλλων, του δίνει το δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της χώρας, όπως και να διεκδικήσει δύο ακόμη θητείες, μετά τη λήξη της θητείας του το 2024.
Το κείμενο εγκρίθηκε οριστικά από το Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2021, μετά από δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2020.
Στο πλαίσιο μιας διάσκεψης το Νοέμβριο, αξιωματούχοι αναμένουν πως ο Πούτιν μπορεί να ανακοινώσει πως πρόκειται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, ανέφερε η Kommersant επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει και οι οποίες βρίσκονται κοντά στην προεδρική διοίκηση.
Η εφημερίδα, μία από τις εγκυρότερες της Ρωσίας, ανέφερε πως υπάρχουν εντούτοις και άλλα σενάρια για το τι θα κάνει ο Πούτιν στη διάσκεψη και πως η τελική απόφαση εναπόκειται στον ίδιο τον Πούτιν. Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε άμεσα.
Ο Πούτιν, στον οποίο ο Μπόρις Γέλτσιν είχε παραδώσει την προεδρία την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ξεπερνώντας την 18ετή θητεία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Ο Πούτιν γίνεται 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου.
(απεμπε – απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid
- Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
- Μέση Ανατολή: Η πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί πηγή απρόβλεπτων κινδύνων, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ









