Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καμία ανάμειξη σε σχέδιο δολοφονίας του Λουκασένκο

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την Κυριακή τους ισχυρισμούς περί συμμετοχής της σε συνωμοσία της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας για τη δολοφονία του προέδρου Λουκασένκο «απολύτως αναληθής».

«Οποιαδήποτε υπόδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν πίσω ή συμμετείχε σε απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκα είναι απολύτως αναληθής» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι είχε γνώση αναφορών για έναν Αμερικανό πολίτη διπλή υπηκοότητας που κρατείται στη λευκορωσική πρωτεύουσα Μινσκ και δήλωσε έτοιμο να παρέχει όλες τις κατάλληλες προξενικές υπηρεσίες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προτρέπει πάντα τις ξένες κυβερνήσεις να ακολουθούν προξενικές διαδικασίες κοινοποίησης και πρόσβασης σε διπλούς υπηκόους των ΗΠΑ ως ζήτημα ευγένειας και αμοιβαιότητας, ακόμη και αν σε μια δεδομένη περίπτωση μια συγκεκριμένη χώρα ενδέχεται να μην έχει νομική υποχρέωση βάσει της Σύμβασης της Βιέννης, επειδή το άτομο είναι υπήκοος αυτής της χώρας καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσαν.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξαντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει μια ομάδα ατόμων που υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ίδιο και τα παιδιά του.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί