Ζήτησε από τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση.
Νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο ξέσπασαν στη Βρετανία ταραχές έπειτα από μια φονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον παιδιών και τους ψευδείς ισχυρισμούς, που διαδόθηκαν ευρέως μέσω ακροδεξιών, ότι ο δράστης της ήταν ένας μουσουλμάνος αιτών άσυλο.
Μιλώντας χθες Τετάρτη κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κερδίζει έδαφος, ο Στάρμερ εκτίμησε ότι ο λαϊκισμός θα ηττηθεί, αν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των ανθρώπων και δεσμεύθηκε ότι η ζωή στη Βρετανία θα καλυτερέψει προτού ολοκληρωθεί η πρώτη θητεία της κυβέρνησής του.
«Στη Βρετανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού και του εθνικισμού», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την ανησυχία μου, εν μέρει όσα συμβαίνουν στη Βρετανία, εν μέρει όσα βλέπετε να συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας», πρόσθεσε.
Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα του Στάρμερ κέρδισε με μεγάλη διαφορά στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, την ώρα που στην Ευρώπη η άκρα δεξιά φαίνεται να σημειώνει κέρδη. Όμως οι ταραχές με στόχο μετανάστες αποτέλεσαν την πρώτη μεγάλη κρίση για την κυβέρνησή του.
Η βρετανική αστυνομία έχει συλλάβει περισσότερους από 1.160 ανθρώπους για τις ταραχές, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν βίαια επεισόδια, λεηλασίες, πυρπολήσεις όπως και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μεταναστών.
Ο Στάρμερ δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά, τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό, τονίζοντας ότι θα είναι ειλικρινής όταν μιλά για τα προβλήματα της χώρας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Όμως το έργο του προμηνύεται δύσκολο καθώς η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με την κρίση κόστους ζωής και την επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο βιοχάκερ…Μπράιαν τζόνσον στοχεύει στην “αθανασία” έως το 2039
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 25χρονος Πακιστανός δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας
- Έτοιμος για «μάχη μέχρι τέλους» με τους διεθνιστές απόψε ο Όρμπαν: «Καλύτερα να μείνω άυπνος»
- Θεσσαλονίκη: “Αδυναμία” στα μηχανάκια είχε συμμορία νεαρών – Ανάμεσά τους ένας 15χρονος
- Η ιστορία πίσω από το «Are you talkin’ to me» του Ντε Νίρο, vid
- Κύπελλο Ελλάδας: Ποιά τα δύο ντέρμπι που ίσως προκύψουν στους “8”
- «Στρατιωτικό Σένγκεν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτές είναι οι νεότερες εξελίξεις
- Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή
- Επικός Τραμπ: Δείτε τι πλάκα έβαλε κάτω από το “πορτρέτο” του…Τζο Μπάιντεν!
- Έριχναν υγρά απόβλητα και βοθρολύματα σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
Κύρια Θέματα









