Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε σήμερα «λάθος» το σχέδιο που ανακοίνωσε το Ισραήλ για να «νικήσει» τη Χαμάς στη Γάζα και κάλεσε την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να το επανεξετάσει.
«Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεσή της στη Γάζα είναι λανθασμένη και την καλούμε να την επανεξετάσει άμεσα», δήλωσε ο Στάρμερ σε ανακοίνωση.
«Η ενέργεια αυτή δεν θα κάνει τίποτα για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση ούτε θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων. Θα φέρει μόνο περισσότερη αιματοχυσία».
Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την περασμένη νύχτα σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για να «ηττηθεί» η Χαμάς και να «αναληφθεί ο έλεγχος» της Πόλης της Γάζας.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κατάπαυση πυρός, μια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων», δήλωσε ο Στάρμερ, που επανέλαβε ότι το Λονδίνο «μαζί με τους συμμάχους (του)» εργάζεται σε ένα «μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας λύσης δύο κρατών».
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: μια διπλωματική λύση είναι δυνατή αλλά οι δύο πλευρές πρέπει να απομακρυνθούν από τον δρόμο της καταστροφής», δήλωσε ο Στάρμερ, προσθέτοντας ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο» στο μέλλον του παλαιστινιακού θύλακα και πρέπει να «αφοπλιστεί».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Ενέργειας της βρετανικής κυβέρνησης.
«Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι η λάθος απόφαση και ελπίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα την επανεξετάσει», δήλωσε η Μιάτα Φάνμπουλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio. «Δημιουργεί τον κίνδυνο κλιμάκωσης μιας ήδη αφόρητης και αποτρόπαιης κατάστασης».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: (ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-BLOOMBERG POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
