Σταματήστε το ΘΕΑΤΡΟ! Η αλήθεια για τα «αίσχη» Βερολίνου-Άγκυρας, ΒΙΝΤΕΟ

Η νηοψία ανοιχτά της Λιβύης...

Η Τουρκία και η Γερμανία αντάλλαξαν σήμερα… κατηγορίες μετά την νηοψία που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες σε ένα τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στην Μεσόγειο «IRINI», με το Βερολίνο να χαρακτηρίζει τις διαμαρτυρίες της συμμάχου του στο ΝΑΤΟ αδικαιολόγητες και την Άγκυρα να λέει ότι η κίνηση αυτή ήταν παράνομη.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε χθες, Δευτέρα, επειδή γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν στην αποστολή «Ειρήνη» της ΕΕ, που έχει επιφορτισθεί με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ στη Λιβύη, επιβιβάστηκαν και ερεύνησαν ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο η ΕΕ θεώρησε ύποπτο για παράνομη μεταφορά όπλων στη Λιβύη.

Η Άγκυρα, γνωστή για τα ψέματά της, δήλωσε πως το πλοίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξε πως η γερμανική ομάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε σήμερα πως οι διαμαρτυρίες της Τουρκίας είναι αδικαιολόγητες κτλ. κτλ. κτλ.!

Η αλήθεια όμως είναι μία! Από το 2004 και μετά η γερμανική αμυντική βιομηχανία έχει εξάγει στην Τουρκία πολεμικά πλοία και ανταλλακτικά του ναυτιλιακού τομέα ύψους 1,5 δις ευρώ και συνεχίζει ακάθεκτη, βοηθώντας την Τουρκία να παράξει υπερσύγχρονα υποβρύχια για να αντιμετωπίσει τα αντίστοιχα Ελληνικά στο Αιγαίο, τα οποία έχουν ταπεινώσει τον τουρκικό Στόλο.

Δείτε πως η Γερμανίδα βουλευτής κουρδικής καταγωγής, Σεβίμ Ντάντελεν, αναφέρει πως χάρη στην Γερμανία η γείτονα γίνεται ισχυρή στρατιωτική δύναμη, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εισαγωγέα γερμανικού στρατιωτικού υλικού!

Μήπως άραγε ο… τούρκο-γερμανικός «καυγάς» στήθηκε, μετά το περιστατικό, για τα μάτια του κόσμου, προκειμένου να καλυφθούν τα αίσχη του μαγαζιού Βερολίνου-Άγκυρας;;;

Τα νούμερα ζαλίζουν. Διαπιστώστε το μόνοι σας:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί