Στα δύο ο πλανήτης για την Μέση Ανατολή!!! Δεν βρίσκουν λύση – ΒΙΝΤΕΟ

Τι θα συμβεί στο τέλος;;;

Όπως μεταδίδει το Russia Today:

«Η συζήτηση στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με ψήφισμα που καταδικάζει τις δραστηριότητες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων συνεχίζεται και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κάθε κράτος μέλος εκπροσωπείται και κάθε κράτος μέλος έχει ευκαιρία να μιλήσει για τα προτεινόμενα ψηφίσματα.

Πολλές διαφορετικές χώρες έχουν πάρει το λόγο για να εκφράσουν την δική τους θέση.

Πολλές μουσουλμανικές χώρες και χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες επικρίνουν σκληρά το Ισραήλ, έχουν εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να μιλήσουν εκ μέρους των Παλαιστινίων, ζητώντας από τις διεθνείς δυνάμεις να σημειωθεί πρόοδος με την Παλαιστινιακή πολιτειακή κατάσταση, να καταδικάσουν τα Ισραηλινά εγκλήματα και τις Ισραηλινές  φρικαλεότητες.

Στον αντίποδα, οι χώρες που φαίνεται να μιλούν υπέρ του Ισραήλ και φαίνεται να το  υπερασπίζονται σε κάποιο βαθμό, συνήθως είναι χώρες οι οποίες είναι στενά ευθυγραμμισμένες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουκρανία για παράδειγμα, μίλησε  υπέρ του Ισραήλ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Τώρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έχει περάσει πολλές φορές ψηφίσματα που καταδικάζουν το Ισραήλ και τα εγκλήματα του κατά του Παλαιστινιακού λαού, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πραγματικά δεν έχει εξουσία επιβολής. Μπορεί να εγκρίνει ψηφίσματα, αλλά δεν έχει την ικανότητα επιβολής τους. Και στο Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ, πολλά ψηφίσματα  που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός έχουν αρνησικυρία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και ως μόνιμο μέλος, μπορούν να ασκήσουν βέτο σε ψηφίσματα τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να προχωρήσουν και να οδηγηθούν σε ενέργειες καταστολής των Ισραηλινών δραστηριοτήτων».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας αντλεί τις αρμοδιότητές του από τον Καταστατικό Χάρτη με συνέπεια να μην απαιτείται να λογοδοτεί στην Γενική Συνέλευση, ως καθ΄ αυτό εκτελεστικό όργανο του ΟΗΕ. Κύριο χαρακτηριστικό του η συμμετοχή σε αυτό των χωρών που νίκησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας (veto) και επομένως έχουν την δυνατότητα να αποτρέψουν την έκδοση ψηφίσματος αντίθετου με τις θέσεις ή τα συμφέροντα της καθεμιάς. Ο πλανήτης είναι κομμένος στα δύο!

«Συνεπώς προς το παρόν φαίνεται ότι, ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μπορεί να παραταχθεί με αρκετή ασφάλεια ενάντια στο Ισραήλ, εκείνοι που υπερασπίζονται το Ισραήλ  και επαναλαμβάνουν τα λόγια των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορώντας την Χαμάς για ολόκληρη την κρίση, μπορεί να είναι μόνο μια μειοψηφία μεταξύ των κρατών μελών.

Είναι αρκετά σαφές ότι αυτό το ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δεν θα σημαίνει τίποτα σε σύγκριση με αυτό  που θα μπορούσε να συμβεί εάν το Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ προχωρούσε και αναλάμβανε δράση. Ωστόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως  μόνιμο μέλος και, με τις Ηνωμένες  Πολιτείες να ξεκαθαρίζουν ότι θα ασκήσουν βέτο σε οποιοδήποτε ψήφισμα, είναι απίθανο να προκύψει κάτι από την συνεχιζόμενη συζήτηση και την ανησυχία που  ακούμε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί