Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα.
Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται.
Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.
Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση.
Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών.
Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνει νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
Κύρια Θέματα

















