Η ισπανική κυβέρνηση θα εγκρίνει εγκαίρως την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 35 ευρώ τον μήνα, από τα 965 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα στα 1.000 ευρώ το μήνα, εφαρμόσιμο σε 14 μισθούς, με συνολικά 14.000 ευρώ μεικτά ετησίως, όπως ανακοίνωσε ο β’ αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας , Γιολάντα Ντίαζ.
Το μέτρο, μάλιστα σύμφωνα με την eldiario.es , θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022.
Αυτή η νέα αύξηση στους κατώτατους μισθούς, κατά 3,6% σε σύγκριση με πέρσι, προστίθεται σε αυτές που εγκρίθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του Πέδρο Σάντσεζ, με συνολική αύξηση άνω του 30%.
Όταν ανέβηκε στην εξουσία, το 2018, η ο κατώτατος μισθός βρισκόταν στα 736 ευρώ το μήνα. Τέσσερα χρόνια μετά, αυτό το 2022 αγγίζει το φράγμα των 1.000 ευρώ.
(sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Π. Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»
- Ρομποτόσκυλα του στρατού με… πυραύλους! Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι – Vid
- Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα καταγράφει τη 2η μεγαλύτερη βελτίωση στον ΟΟΣΑ στη δημόσια ακεραιότητα
- Προκριματικά EURO: «Φορτσάρει» η εκπληκτική Εθνική Ελπίδων με νέα 5άρα
- Το σπίτι στο Μανχάταν που έχει θέα σαν από…κελί φυλακής! vid
- Στο κέντρο του Λος Άντζελες η νέα στέγη των Όσκαρ από το 2029
- Χαλκιδική: Άνοδος της οικονομικής συγκυρίας αλλά ακρίβεια, υποδομές και έλλειψη προσωπικού παραμένουν
- Μαξίμου κατά Ανδρουλάκη: «Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο»
- Ευθ. Λέκκας από Θεσσαλονίκη: “Στο ‘Αγιον Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο…”
- Επεκτείνεται η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή: Οι Χούθι μπήκαν και επίσημα στον πόλεμο









