Το ρωσικό Sputnik αναρωτιέται ποιές δυνάμεις θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τους πόρους τους για να σταματήσουν την ειρήνη!
Ζελένσκι: Έχει τα περισσότερα να χάσει, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον περιορισμό της εύχρηστης βοήθειας της Δύσης, αλλά και την πιθανή δολοφονία από τους νεοναζί που τον βοηθούν να διατηρήσει το καθεστώς του όρθιο, εκτιμά το μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι θα μπορούσε να σαμποτάρει την ειρήνη: α) απορρίπτοντας τις εντολές του Τραμπ β) κάνοντας μια συμφωνία για υποστήριξη από άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ γ) κάνοντας μια ψευδή πρόκληση για να δικαιολογήσει την συνέχιση της σύγκρουσης, κάτι που έγινε ήδη με επιτυχία την άνοιξη του 2022 για να ενισχυθεί η δυτική υποστήριξη.
Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία: Κινητοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση της Ουκρανίας από τις διεθνιστικές ΗΠΑ, και οι κύριοι δικαιούχοι του πραξικοπήματος του Μαϊντάν του 2014, οι χώρες της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αναλάβουν τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ, αλλά αυτό θα κόστιζε υπέρογκα ποσά, επιβαρύνοντας τους ήδη εξουθενωμένους οικονομικά Ευρωπαίους φορολογουμένους.
Κογκρέσο των ΗΠΑ: Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, ο Τραμπ δεν θα είναι σε θέση να άρει τις κυρώσεις στην Ρωσία, ούτε να σταματήσει πλήρως την αποστολή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να εγκρίνει ή να μπλοκάρει νέα πακέτα βοήθειας. Εάν οι Δημοκρατικοί με την στήριξη διεθνιστών Ρεπουμπλικανών ( από τους οποίους υπάρχουν πολλοί ) συνεργαστούν, τα σχέδια του Τραμπ να ασκήσει πίεση στο Κίεβο θα μπορούσαν να ματαιωθούν.
Βαθύ Κράτος: Το Βαθύ Κράτος έχει τις δικές του ιδέες για την «σωστή» τροχιά για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Στην Ουκρανία, όπου τα στρατηγικά, στρατιωτικά και οικονομικά διακυβεύματα είναι πολύ υψηλότερα, είναι εγγυημένο ότι το Βαθύ Κράτος θα προσπαθήσει να σαμποτάρει τον Τραμπ.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









