Σπάνια περιγραφή της δύσκολης ζωής στη Βόρεια Κορέα από ρωσική πηγή

Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται ότι είναι η ζωή στη Βόρεια Κορέα, όπως περιγράφει η ρωσική πρεσβεία στην Πιόνγκγιάνγκ.

Στη χώρα έχουν επιβληθεί «πρωτόγνωροι» περιορισμοί, όπως η έλλειψη πρόσβασης σε φάρμακα, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ρωσική πρεσβεία περιγράφει ένα νέο κύμα αναχωρήσεων ξένων διπλωματών από τη Βόρεια Κορέα και σημειώνει σε ανάρτησή της ότι «κατανοεί όσους φεύγουν».

«Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τους πρωτόγνωρους λόγω της αυστηρότητας τους περιορισμούς, τη σοβαρή έλλειψη βασικών προϊόντων, κυρίως φαρμάκων, την αδυναμία να λάβει θεραπεία για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζοντας ότι πολλές χώρες έχουν κλείσει τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες, η ρωσική πρεσβεία υπογραμμίζει ότι παραμένει ανοικτή «παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο, παρά τα πραγματικά πολλά προβλήματα και το γεγονός ότι πολλές οικογένειες (…) αναγκάστηκαν να φύγουν».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2020 να κλείσει τα σύνορα της χώρας ώστε να εμποδίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη γειτονική Κίνα.

Οι πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων προς και από το εξωτερικό ανεστάλησαν, ο ανεφοδιασμός της χώρας σταμάτησε, ενώ το έργο των διπλωματών αλλά και των εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί