Σουρεάλ εικόνες στο Κίεβο! Τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να τα σαρώσουν όλα, αλλά οι ουκρανικές αρχές…παρατείνουν το lockdown!

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, θα παραμείνει υπό αυστηρό λοκντάουν μέχρι τις 30 Απριλίου,

καθώς αυξάνεται ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων από covid-19 παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

“Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, διαφορετικά το νοσοκομειακό σύστημα δεν θα αντεπεξέλθει σε τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών, διαφορετικά θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι θάνατοι”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, το Κίεβο έχει ήδη περιορίσει τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς, έχει κλείσει τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα και έχει απαγορεύσει την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων παρουσία θεατών. Τα καφέ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να δίνουν μόνο φαγητό για το σπίτι, ενώ έχει γίνει σύσταση για τηλεργασία προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ωστόσο, το Κίεβο εξακολουθεί να προηγείται άλλων περιοχών με σχεδόν 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 40 θανάτους από covid-19 να καταγράφονται καθημερινά.

“Η επιδημιολογική κατάσταση δεν βελτιώνεται σημαντικά και αυτός είναι ο λόγος που η πόλη θα διατηρήσει τους ήδη ισχύοντες περιορισμούς”, είπε ο δήμαρχος.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει σχεδόν 1,9 εκατομμύριο μολύνσεις και 38.225 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο χρόνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί