«Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
«Οι απαντήσεις μας σε αιτήματα και επίσης ερωτήματα από την Τουρκία θα δοθούν απευθείας στην Τουρκία και επίσης θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν», τόνισε η Σουηδή πρωθυπουργός.
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αλλά οι υποψηφιότητες τους αντιμετώπισαν απροσδόκητες αντιρρήσεις από την Άγκυρα, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν ασφαλή καταφύγια σε Κούρδους μαχητές. Η Τουρκία ζητά επίσης αυτές τις δύο χώρες να ανακαλέσουν απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.
Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θέλει να δει μια “ειλικρινή” προσέγγιση από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τις ανησυχίες της και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει άποψη, αν δεν δει να γίνονται συγκεκριμένα και δεσμευτικά βήματα.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









