Η υπηρεσία αυτή, γνωστή ως Cour des Comptes, επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της.
«Λόγω καθυστερήσεων στην εφαρμογή πραγματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το κόστος του δημόσιου χρέους, που έχει επιδεινωθεί από τα επαναλαμβανόμενα ελλείμματα και το βάρος αυτών των ελλειμμάτων, έχει γίνει όλο και πιο ακριβό», δήλωσε.
Αυτό «έχει παρεμποδίσει άλλες δαπάνες, εμποδίζει τη δυνατότητα για επενδύσεις και αφήνει τη χώρα επικίνδυνα εκτεθειμένη στην περίπτωση νέου μακροοικονομικού σοκ», πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή. Δήλωσε επίσης ότι τα δημόσια χρηματοδοτικά προγράμματα της Γαλλίας δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψιν δαπάνες που σχετίζονται με πολιτικές οι οποίες έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τη μεγαλύτερη χρήση ανακυκλώσιμης ενέργειας.
Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος κατά επτά κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.
Η Γαλλία είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 5,5% του ΑΕΠ το 2023, από 4,8% το 2022 και πάνω από το όριο του 3% που ορίζει η ΕΕ. Το δημόσιο χρέος ήταν 110,6% του ΑΕΠ το 2023. Η Κομισιόν αναμένει ότι θα αυξηθεί στο 112,4% φέτος και στο 113,8% το 2025 ενώ το όριο της ΕΕ είναι 60%.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΒΙΝΤΕΟ Υπουργού του Τραμπ από την Ελλάδα: «Φέρνουμε την ειρήνη στον πλανήτη»
- Από Δευτέρα ξεκινά ξανά το Ψηφιακό Φροντιστήριο
- Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το 19ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων
- Σκότωσαν τον πιθανό μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ; «Βόμβα» από Τραμπ – Video
- Λέει ψέματα η Τεχνητή Νοημοσύνη; Μελέτη δείχνει ότι τα chatbots εξαπατούν σκόπιμα τους χρήστες
- Σεντζέν: Η πόλη στην οποία υπάρχουν κάθε λογής ρομπότ και drones παντού, video
- Πειραιάς – Ραφήνα: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
- Λαβρόφ και Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νέα έκτακτα μέτρα σε μονάδες – Αγωνία για πιθανά «lockdown»
- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ μετά τις φήμες για μεταγραφή στη ΝΔ: «Αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
