Ο Σολτς κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις απειλές από το Ιράν, την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο και άλλους σε βάρος της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ο Γερμανός καγκελάριος «υπογράμμισε ότι έχει έρθει ο καιρός να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός», ενώ επέμεινε ότι «το τέλος του πολέμου στη Γάζα θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα προς μία αποκλιμάκωση στην περιοχή», είπε ο Βόλφγκανγκ Μπίχνερ.
Όπως σημείωσε ο Σολτς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «πολλοί στρατιωτικοί στόχοι» στη μάχη κατά της Χαμάς έχουν επιτευχθεί, όμως ο ανθρώπινος πόνος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να είναι «τεράστιος».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα “μαμούθ” σε 17χρονο οδηγό μηχανής – Συνελήφθη στη Χαλάστρα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη
- Χαμός στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη μεθυσμένη οδηγός που τράκαρε 14 σταθμευμένα οχήματα
- Ιράν: Ένας από τους δύο Ιάπωνες που κρατούνταν στη χώρα αφέθηκε ελεύθερος
- Η Σκιάθος το πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού









