Σολτς για Πούτιν: «Μπορεί να επιτεθεί και σε άλλες χώρες»

Στο πιθανό ενδεχόμενο η Ρωσία του Πούτιν να επιτεθεί και σε άλλες χώρες, πέρα από την Ουκρανία, αναφέρθηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Κανείς δεν μπορεί να υποθέσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η κυβέρνησή του δεν θα παραβιάσουν και σε άλλες περιπτώσεις το διεθνές δίκαιο με τη βία», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία θα στήριζε την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σημειωτέων πως ο Όλαφ Σολτς είχε σήμερα συνάντηση στη Γερμανία με τις πρωθυπουργούς της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, και της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Ο Σολτς αναφέρθηκε όμως στον Πούτιν και στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης «θέλει να επεκτείνει τη ρωσική επικράτεια και τα σύνορα με τη βία».

Αναφερόμενος στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, ο Γερμανός καγκελάριος υποστήριξε πως ο Πούτιν φαίνεται πως θέλει να καταλάβει ένα τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, δημιουργώντας εκεί μια νέα γραμμή επαφής, προτού δώσει το πράσινο για μια κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τον Σολτς ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση από την πλευρά της Μόσχας, εάν ισχύει, δεν είναι βιώσιμη.

(φωτο:screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί