• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοκαριστική ανακάλυψη στην Ισπανία: Δεκάδες εγκαταλελειμμένοι νεκροί ηλικιωμένοι (BINTEO)

Σοκαριστική ανακάλυψη στην Ισπανία: Δεκάδες εγκαταλελειμμένοι νεκροί ηλικιωμένοι (BINTEO)

«Λύγισαν» οι στρατιώτες

Εικόνες σοκ αντίκρισαν στρατιώτες, που έκαναν ελέγχους σε γηροκομεία στην Ισπανία, η οποία πλήττεται σφοδρά από τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες ανέφερε πως στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους.

“Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες”, δήλωσε η Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

“Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές”, ανέφερε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού, τα οποία στην Ισπανία είναι πλέον 1.263.


Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο. Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού.

Στην Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.