ΣΟΚ στον Καναδά: Αυτό συμβαίνει με τους μυστηριώδεις θανάτους

Τι μεταδίδεται...

Καθώς το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατακόρυφα στον Καναδά, μια νέα  κυβερνητική έκθεση  ισχυρίζεται ότι «απροσδιόριστες αιτίες» έχουν γίνει η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου στην χώρα μετά τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τον… COVID-19 και τα ατυχήματα.

Σύμφωνα με την  έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά , οι «απροσδιόριστες αιτίες» το 2022 πέρασαν τα εγκεφαλικά επεισόδια, τα ανευρύσματα, την χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα, το άσθμα, τον διαβήτη, την γρίπη και την πνευμονία, την χρόνια ηπατική νόσο και την κίρρωση, το Αλτσχάιμερ και την αυτοκτονία ως αιτίες θανάτου.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά, γνωστή και ως StatCan, δημοσίευσε την αναφορά στις 27 Νοεμβρίου στο The Daily , το διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων του οργανισμού. 

Η έκθεση προκάλεσε μια σειρά από σχεδόν πανομοιότυπους τίτλους στις κορυφαίες εφημερίδες του Καναδά, όπως αυτή στην  Toronto Sun : «Το προσδόκιμο ζωής για τους Καναδούς μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2022, λέει η StatCan».

Ο Andre Picard , αρθρογράφος υγείας στο  The Globe and Mail  στο Τορόντο, την πιο πολυδιαβασμένη ρεκόρ του Καναδά, χαρακτήρισε τη μείωση του προσδόκιμου ζωής – στα 81,3 χρόνια το 2022 από 82,3 χρόνια το 2019 – «μεγάλο πρόβλημα».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί