Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα θύμα trafficking ζούσε δεμένη με αλυσίδα από τον λαιμό – Διαβάστε την τραγική ιστορία της

Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες αντίστοιχα περιστατικά που συμβαίνουν, απλά σε αυτή την περίπτωση έτυχε να δημοσιοποιηθεί video και να συλληφθούν οι βασανιστές της .

Δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε την Παρασκευή έξι άτομα για υπόθεση trafficking και συγκεκριμένα για κακοποίηση μιας γυναίκας, η οποία σε βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή, εμφανίζεται δεμένη με αλυσίδες από τον λαιμό.

Το Λαϊκό Δικαστήριο στην επαρχία Τζιανγκσού, καταδίκασε τον Ντονγκ Ζιμίν σε εννέα (!) χρόνια για βασανιστήρια και παράνομη φυλάκιση της γυναίκας και πέντε άλλους σε ποινές από οκτώ έως 13 χρόνια για την απαγωγή, την πώληση και τη φυλάκισή της.

Η γυναίκα όπως αναφέρεται στη δικογραφία είχε απαχθεί και πουληθεί σε διαφορετικά άτομα, ενώ είχε γεννήσει οκτώ παιδιά από τον τελευταίο της απαγωγέα ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο που τη δείχνει να ζει αλυσοδεμένη και κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο άνθρωπος που τραβά το βίντεο, φαίνεται να μιλά στο παιδί της γυναίκας η οποία είναι ντυμένη με ένα ελαφρύ πουλόβερ μέσα στον κρύο χειμώνα και με μια σιδερένια αλυσίδα γύρω από τον λαιμό της. Το παιδί φέρεται να είπε στον άθνρωπο που απαθανάτισε τις εικόνες ότι στη μητέρα του δίνεται φαγητό καθημερινά, σύμφωνα με το What’s on Weibo. Ο άνδρας ο οποίος έκανε τα γυρίσματα φέρεται να έκανε ερωτήσεις στη γυναίκα πριν της δώσει να φορέσει ένα σακάκι, ωστόσο εκείνη δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τις ερωτήσεις του.

Την πρώτη φορά που την απήγαγαν, την πήραν από την πατρίδα της την επαρχία Γιουνάν, στα νοτιοδυτικά της Κίνας, στις αρχές του 1998, μετά πούλησαν την άτυχη γυναίκα σε έναν αγρότη στο Τζιανγκσού, έναντι 1.180 δολαρίων.

Στη συνέχεια τα ίχνη της εξαφανίστηκαν στα μέσα του 1998 προτού εντοπιστεί στην επαρχία Χενάν, στην κεντρική Κίνα, όπου πουλήθηκε πάλι σε εμπόρους ανθρώπων έναντι 700 δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα το ίδιο έτος οι διακινητές την πήγαν πίσω στη Τζιανγκσού και την πούλησαν στον κατηγορούμενο Ντονγκ Ζιμίν και τον πατέρα του, αντί του ποσού των 1.180 δολαρίων.

Από το 1999 έως το 2017, ήταν «βασικά σε θέση να φροντίζει τον εαυτό της και να επικοινωνεί με άλλους», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Όμως, όταν η γυναίκα έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, ο Ντονγκ Ζιμίν την κράτησε αλυσοδεμένη σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλιακό φως, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Η γυναίκα μεταξύ 1999 και 2020, γέννησε οκτώ από τα παιδιά του Ντονγκ Ζιμίν και έκτοτε διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια.

Οι τοπικές αρχές αρχικά υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε παράνομη διακίνηση, όμως στη συνέχεια, το 2022 απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις αφού η κεντρική κυβέρνηση σχημάτισε ειδική ομάδα έρευνας για να εξετάσει την υπόθεση. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης άλλαξε προφανώς τα πράγματα.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί