Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησε ξανά στην επιβολή σκληρών περιορισμών κατά της εξάπλωσης της COVID-19 στις 21 Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα και περιόρισε τη λειτουργία των παμπ και των εστιατορίων στο επίπεδο της προσφοράς υπηρεσιών «takeaway».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι έμποροι λιανικής, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, όταν οι περιορισμοί αρθούν την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Βαράντκαρ δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι οι περιορισμοί των απαγορεύσεων για τα ταξίδια μεταξύ των χωρών θα αρθούν για χρονικό διάστημα κοντά στις δύο εβδομάδες, γύρω στην περίοδο διακοπών των Χριστουγέννων.
Υψηλόβαθμοι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης συνεδρίασαν χθες, Πέμπτη, αργά το βράδυ για να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μιχόλ Μάρτιν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα
- Στην «εμπόλεμη» Οδησσό γιορτάζουν το… Halloween, video
- Πάνω από μισό εκατομμύριο Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στη Συρία τον τελευταίο χρόνο









