Σήμερα, Παρασκευή στις 15:00 (τοπική ώρα) θα λάβουν χώρα οι κλειστές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα εξετάσει αίτημα της Κύπρου βάση του άρθρου 35 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για αντιμετώπιση του ανοίγματος από την Τουρκία του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόκειται να ενημερωθούν από την βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο – που θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση – και μέσω τηλεδιάσκεψης από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Ρώσος Πρόεδρος του Σ.Α. Βασίλι Νεμπένζια αναμένεται να διαβάσει δήλωση προς τον Τύπο στην οποία έχουν συμφωνήσει ομόφωνα τα μέλη του Σ.Α.
Στις επαφές της στη Λευκωσία, τη Νέα Υόρκη και τις πρωτεύουσες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η κυπριακή Κυβέρνηση επιθυμεί η προεδρική δήλωση να μην περιορίζεται στην επαναβεβαίωση των σχετικών ψηφισμάτων και στην καταδίκη της απόφασης, αλλά να ζητά την ανάκληση της απόφασης και την αντιστροφή των ενεργειών που έγιναν.
ΚΥΠΕ/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









