Ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, ο οποίος σύμφωνα με την λεγόμενη δεξιά αντιπολίτευση ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2024 στη Βενεζουέλα, χαρακτήρισε χθες Κυριακή την αιχμαλώτιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από τον στρατό των ΗΠΑ «σημαντικό βήμα, αλλά όχι επαρκές» για την «εξομάλυνση», κατ’ αυτόν, της κατάστασης στη χώρα.
«Αυτή η στιγμή αποτελεί σημαντικό βήμα, αλλά όχι επαρκές. Η αληθινή εξομάλυνση της χώρας δεν θα γίνει εφικτή παρά αφού όλοι οι Βενεζουελανοί οι οποίοι στερούνται την ελευθερία τους για πολιτικούς λόγους (…) αφεθούν ελεύθεροι κι αφού η βούληση που εξέφρασε ο βενεζουελάνικος λαός την 28η Ιουλίου (σ.σ. 2024) γίνει σεβαστή, χωρίς επαμφοτερισμούς», υποστήριξε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα από την Ισπανία, όπου ζει εξόριστος.
«Σήμερα, ο άρπαγας της εξουσίας δεν βρίσκεται πλέον στη χώρα και είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια, αναφερόμενος στον πρόεδρο Μαδούρο, που η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εννοεί να προσαγάγει σε δίκη για «ναρκωτρομοκρατία» και «διακίνηση κοκαΐνης».
«Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέο πολιτικό σενάριο, αλλά δεν αντικαθιστά θα θεμελιώδη καθήκοντα που έχουμε ακόμη μπροστά μας», πρόσθεσε, επιμένοντας πως «δεν είναι δυνατή καμιά δημοκρατική μετάβαση όσο έστω κι ένας Βενεζουελανός παραμένει φυλακισμένος άδικα».
Ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, απευθύνθηκε για ακόμη μια φορά στον στρατό, ζητώντας του να «σεβαστεί και να φροντίσει να γίνει σεβαστή η λαϊκή εντολή που εκφράστηκε την 28η Ιουλίου 2024», προσθέτοντας ότι, ως ο «αρχηγός» του, «σας υπενθυμίζω τον όρκο που πήρατε να είσαστε πιστοί στο Σύνταγμα, στον λαό και στη δημοκρατία».
Αναμένεται η κατάληξη των γεγονότων σε σχέση με την Βενεζουέλα.
Η κινητικότητα είναι αυξημένη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γάλλος πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «παράνομη» την αμερικανική επιχείρηση στη Βενεζουέλα
- Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο την Πολιτεία-άντρο των διεθνιστών: «Ξεκινά έρευνα για απάτες»
- Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο
- Οι… αγκαλιές Ζελένσκι-Μακρόν στο χιονισμένο Παρίσι, vid
- «Μπλακ άουτ» στις πτήσεις: Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το συμβάν της Κυριακής
- Ε.Ε.: Όσα φέρνουν «για το καλό μας» το 2026
- Στην Κων/πολη για την εορτή των Θεοφανίων ο Κυριάκος Πιερρακάκης
- Γερμανία: Για «πολύ κρίσιμη κατάσταση» στην οικονομία κάνει λόγο ο Μερτς
- Η νέα πρόεδρος της Βενεζουέλας αγκάλιασε τους πρέσβεις Ρωσίας, Ιράν και Κίνας, vid
- ΥΠΕΝ: Χρηματοδοτήσεις έργων διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων









