Είναι πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιηθεί ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή στην παγκόσμια ανάπτυξη, όμως υπάρχει αυτή τη στιγμή σημαντικό επίπεδο καθοδικού κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Φυσικά σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες τους οποίους δεν έχουμε … την διάρκεια της σύγκρουσης και των συνεχιζόμενων εξελίξεων, όμως αρκεί να πούμε ότι υπάρχει αυτή την στιγμή σημαντικό επίπεδο καθοδικού κινδύνου στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε σήμερα ο Ματίας Κόρμαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι.
Στην οικονομία με τον όρο «καθοδικό κίνδυνο» σκιαγραφείται το σενάριο η όποια επίπτωση να είναι πιο άσχημη από αυτή που είχε προβλεφθεί αρχικά.
Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης, λοιπόν, ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμα έναν κίνδυνο μετά από την λεγόμενη πανδημία COVID, την κατά πολλούς, τεχνητή ενεργειακή κρίση, η οποία άρχισε πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Διπλωματικοί και οικονομικοί κύκλοι περιμένουν να δουν την επόμενη μέρα.
Το πιο σημαντικό θεωρείται η ενδεχόμενη «λύση» που θα προταθεί και αν θα είναι κοινή και παγκόσμια ή θα είναι διαφορετική ανάλογα με τις γεωγραφικές περιοχές και τις σφαίρες επιρροής των μεγάλων δυνάμεων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχισυνδικαλιστή
- Και η Γερμανία απορρίπτει το κάλεσμα Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
- Θα εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο της Μ. Ανατολής; Τι απαντά η κυβέρνηση
- Νέο «χειρόφρενο» διαρκείας από τους οδηγούς ταξί – Δείτε από πότε
- Η απόφαση ήταν άμεση: H viral αντίδραση κάβουρα μπροστά σε ένα ψεύτικο “πολυτελές” καβούκι (Vid)
- Το Ιράν δηλώνει ότι οποιοδήποτε τέλος στον πόλεμο θα πρέπει να είναι οριστικό
- Πώς πλαστικά μπουκάλια… μετατρέπονται σε φάρμακο για τη νόσο του Πάρκινσον
- Π. Μαρινάκης: Με την κύρωση των ενεργειακών συμφωνιών κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής μας ασφάλειας
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα σε υποδομές του Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο









