Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι η νίκη της χώρας του στον πόλεμο με το Ιράν συνιστά «μια ευκαιρία» για να επεκτείνει τις ειρηνευτικές συμφωνίες με άλλες χώρες της περιοχής και ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «εργάζεται με ενθουσιασμό» για να το επιτύχει αυτό.
Η δήλωση έχει ήδη δώσει σήμα πως θα επιχειρηθεί συμφωνίας ειρήνης για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, προκειμένου να προχωρήσει η νέα παγκόσμια εποχή με αρχή τα Ιεροσόλυμα.
Υπάρχει βέβαια πολύς δρόμος ακόμα. Αρχή μπρεί να γίνει μέσω της εκπλήρωσης των Συμφωνιών του Αβραάμ (Ισραήλ, Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, ΗΑΕ) που στοχεύουν στην εγκαθίδρυσης της περιφερειακής και κατ΄ επέκταση της παγκόσμιας ειρήνης.
«Πολεμήσαμε με αποφασιστικότητα εναντίον του Ιράν και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αυτή η νίκη ανοίγει τον δρόμο για να επεκτείνουμε εντυπωσιακά τις ειρηνευτικές συμφωνίες», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, εκτός από την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και τη νίκη επί της Χαμάς, «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιριών τις οποίες δεν θα πρέπει να χάσουμε, ούτε για μία ημέρα».
Πλησιάζει η ώρα των Ιεροσολύμων;
Αναμένεται η συνέχεια…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μήνυμα του ΠτΔ έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του: «Μόνο με συνεννόηση κάνουμε άλματα»
- Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα με τη μία μαθήτρια, που διορίστηκε τυχαία στο μικρό νησάκι κι έμεινε μόνιμα εκεί
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα
- Χρυσοχοΐδης για έξυπνες κάμερες: Έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, αλλά όχι η αποστολή των κλήσεων
- Γυναικείος αθλητισμός: Μια αγορά δισεκατομμυρίων που αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς
- Γερμανία: Οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράν για την οικονομία
- «Είναι fake news»: Μέσω… Τουρκίας διαψεύδουν τον θάνατο του Νετανιάχου
- Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας









