Σιγκαπούρη: Εκτέλεσαν 46χρονο για διακίνηση ενός κιλού κάνναβης

O βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τον Αγώνα κατά των Ναρκωτικών είχε απευθύνει έκκληση για να μην εκτελεστεί

Την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού ενός 46χρονου που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για διακίνηση ενός κιλού κάνναβης ανακοίνωσαν την Τετάρτη (26/4) οι αρχές της Σιγκαπούρης. Με την συγκεκριμένη πράξη η πόλη – κράτος αψήφισε ανοιχτά τις εκκλήσεις που είχε δεχτεί από το εξωτερικό να επανεξετάσει την υπόθεση και να καταργήσει τη θανατική ποινή.

Η ποινή του Ταγκαράτζου Σούπια, 46 ετών, υπηκόου Σιγκαπούρης, «εκτελέστηκε σήμερα στη φυλακή Τσαγκί» επεσήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας φυλακών της Σιγκαπούρης.

Ο Ταγκαράτζου Σούπια εκτελέστηκε παρά την έκκληση που απηύθυνε χθες Τρίτη (25/4) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις αρχές της Σιγκαπούρης να «επανεξετάσουν επειγόντως» την απόφαση να απαγχονιστεί.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τον Αγώνα κατά των Ναρκωτικών , είχε απευθύνει επίσης έκκληση στην πόλη-κράτος να μην εκτελέσει τον 46χρονο, κρίνοντας, όπως και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλη της οικογένειας του θανατοποινίτη, πως δεν είχε τελικά στην πραγματικότητα ουδεμία ανάμιξη στη διακίνηση ναρκωτικών για την οποία καταδικάστηκε και καταγγέλλοντας κενά στην υπόθεση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης όμως απέρριψε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την έκκληση και τις εκτιμήσεις του κ. Μπράνσον, κατηγορώντας τον πως επέδειξε παντελή «έλλειψη σεβασμού στους δικαστές» και «στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης» της χώρας.

Ο Ταγκαράτζου Σούπια καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών το 2018, για τη φερόμενη συμμετοχή του στο λαθρεμπόριο 1,01 κιλού κάνναβης, ποσότητας διπλάσιας από αυτή που επισύρει την ποινή του θανάτου στη Σιγκαπούρη, μία χώρα που συγκαταλέγεται σε αυτές με τις πιο αυστηρές ποινές στον πλανήτη όσον αφορά τα ναρκωτικά.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί