Σίδνεϊ: Κατηγορίες για τρομοκρατία απήγγειλε η αστυνομία στον 16χρονο που μαχαίρωσε επίσκοπο

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατία από την αστυνομία εις βάρος ενός 16χρονου αγοριού για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός επισκόπου της αυστραλιανής αυτής πόλης στις αρχές της εβδομάδας.

Χθες Πέμπτη, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία εις βάρος του 16χρονου για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του επισκόπου Μαρ Μάρι Εμάνουελ σε εκκλησία την Δευτέρα.

Οπτικό υλικό από τη στιγμή της επίθεσης δείχνει ένα αγόρι να συγκρατείται από τους πιστούς που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία και να φωνάζει στον Εμάνουελ ότι προσέβαλε το ισλάμ.

Η αστυνομία εικάζει ότι ο νεαρός μαχαίρωσε τον επίσκοπο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, έως και έξι φορές. Το αδίκημα αυτό επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Στον φερόμενο δράστη δεν επιτράπηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Μπόντι, την επίθεση στον Εμάνουελ και την πιθανότητα αντιποίνων υπάρχει διάχυτη ανησυχία στο συνήθως φιλειρηνικό Σίδνεϊ. Εγκλήματα με όπλο και μαχαίρι είναι σπάνιο φαινόμενο στην πόλη, μια από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.

Χθες, σε βίντεο που ανήρτησε ο επίσκοπος που δέχθηκε την επίθεση δήλωσε ότι αναρρώνει και ότι έχει συγχωρήσει τον δράστη, ενώ έκανε έκκληση για ειρήνη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί