Χθες Πέμπτη, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία εις βάρος του 16χρονου για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του επισκόπου Μαρ Μάρι Εμάνουελ σε εκκλησία την Δευτέρα.
Οπτικό υλικό από τη στιγμή της επίθεσης δείχνει ένα αγόρι να συγκρατείται από τους πιστούς που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία και να φωνάζει στον Εμάνουελ ότι προσέβαλε το ισλάμ.
Η αστυνομία εικάζει ότι ο νεαρός μαχαίρωσε τον επίσκοπο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, έως και έξι φορές. Το αδίκημα αυτό επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Στον φερόμενο δράστη δεν επιτράπηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Μπόντι, την επίθεση στον Εμάνουελ και την πιθανότητα αντιποίνων υπάρχει διάχυτη ανησυχία στο συνήθως φιλειρηνικό Σίδνεϊ. Εγκλήματα με όπλο και μαχαίρι είναι σπάνιο φαινόμενο στην πόλη, μια από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.
Χθες, σε βίντεο που ανήρτησε ο επίσκοπος που δέχθηκε την επίθεση δήλωσε ότι αναρρώνει και ότι έχει συγχωρήσει τον δράστη, ενώ έκανε έκκληση για ειρήνη.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ
- Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της πτώσης του 44χρονου από τον 24ο όροφο του πύργου της Πανόρμου
- Δηλώσεις υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Τουρκίας μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα
- Δικηγόρος πιάστηκε να χρησιμοποιεί AI στο δικαστήριο και τα “έκανε θάλασσα”
- Τόμαχοκ στην Ουκρανία; Ορέσνικ στην Λ. Αμερική – Ο Πούτιν έκανε τον Τραμπ να «τρέμει»
- Απίστευτο! Γυναίκα από τη Νότια Κορέα έκανε 400 πλαστικές σε 15 χρόνια και ξόδεψε πάνω από 200.000 δολάρια, vid
- Μεγάλη νίκη Τραμπ απέναντι στην «πράσινη» πολιτική