• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σφίγγεται η ψυχή σου!!! 8 ζωγραφιές από παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Σφίγγεται η ψυχή σου!!! 8 ζωγραφιές από παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το χέρι δεν μπορεί να γράψει λόγια!!!

Οι παρακάτω ζωγραφιές σχεδιάστηκαν από παιδιά, που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και οι ιστορίες δίπλα από κάθε σκίτσο, προκαλούν αναμφίβολα ρίγη και σφίξιμο στο στομάχι.

Προσοχή: Ακολουθούν περιγραφές και εικόνες που ενδέχεται να ενοχλήσουν τους αναγνώστες. 

Toni, 6 χρονών

Η 6χρονη Toni έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το οικογενειακό της περιβάλλον. Όταν της ζητήθηκε να περιγράψει το άτομο που την έχει κακοποιήσει, η μικρή χρησιμοποίησε τις παρακάτω λέξεις: “Είναι ένα τέρας”. Η ζωγραφιά απεικονίζει τον τρόπο που το κορίτσι αντιλαμβάνεται τα γεννητικά του όργανα.

Victor, 7 χρονών

Έχοντας κακοποιηθεί από τον πατέρα του στα 4 του χρόνια, ο Victor περιγράφει στο χαρτί τη δική του ιστορία ψυχικής και σεξουαλικής βίας με μακριές και ακαθόριστες γραμμές. 

Andrea, 10 χρονών

Η Andrea έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Η ίδια, εκδηλώνοντας φοβερή αμηχανία την ώρα που της ζητήθηκε να περιγράψει το πρόσωπο πίσω από την κακοποίηση της, προτίμησε να μη μιλήσει αλλά αντιθέτως, να γράψει ένα “ναι” ή ένα “όχι” στο χαρτί μετά από κάθε ερώτηση. 

Ester, 9 χρονών

Κακοποιημένη σεξουαλικά από πρόσωπο του οικογενειακού της περιβάλλοντος, η Ester παρουσιάζει στη ζωγραφιά, τον τρόπο με τον οποίο, την προσέγγισε ο θύτης.

Elisa, 7 χρονών

Όταν ζητήθηκε στην 7χρονη Elisa από ψυχολόγο, να αποτυπώσει στο χαρτί το πώς ακριβώς νιώθει για την κακοποίηση που υπέστη, εκείνη ζωγράφισε την παραπάνω φιγούρα…

Marcos, 9 χρονών

Ο 9χρονος Marcos περιγράφει στη ζωγραφιά του, την κακοποίηση που έχει δεχτεί από συμμαθητή του. Ο ίδιος επέλεξε να τον ζωγραφίσει με μικρό κεφάλι, μεγάλα χέρια, κάποιες λεπτομέρειες από τα ρούχα του. 

Joan, 8 χρονών

Ο 8χρονος Joan έχει ζωγραφίσει τον βιαστή του μέσα σε κλουβί, το οποίο έχει κλειδώσει με λουκέτο. Το κλειδί βρίσκεται στην πάνω δεξία γωνία για να μην μπορεί ο θύτης να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Marina, 5 χρονών

Κακοποιημένη από την ηλικία των 4, η ζωγραφιά της Marina απεικονίζει σκηνές από πορνογραφικές ταινίες, που την εξανάγκαζε ο μπαμπάς της να βλέπουν μαζί. Ο κύκλος που έχει ζωγραφίσει, απεικονίζει την οθόνη της τηλεόρασης. 

ΦΩΤΟ UNSPLASH