Οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στη Μόσχα επειδή δεν πιστεύουν την δυτική/διεθνιστική εκδοχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, η συμπάθεια για τη Ρωσία αυξάνεται, γράφει ο πρώην διπλωμάτης της Σιγκαπούρης, Kishore Mahbubani, σε πρόσφατο άρθρο για την εφημερίδα South China Morning Post.
Σημειώνει ότι το 85 τοις εκατό των χωρών στον κόσμο δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Πολλοί ηγέτες σε αυτές τις χώρες δεν πιστεύουν στην εκδοχή της σύγκρουσης που «πουλάει» η Δύση, σύμφωνα με τον Mahbubani, ο οποίος ψηφίστηκε ως ένας από τους 100 καλύτερους στοχαστές του κόσμου το 2012.
Οι περισσότεροι αμερόληπτοι παρατηρητές είναι πεπεισμένοι ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, προσθέτει.
Ο Παγκόσμιος Νότος θυμάται ακόμα την ηγεμονία της Δύσης, η οποία επικεντρώθηκε στην στρατηγική της «πλήρους νίκης» για την Ουκρανία. Όσο περισσότερο διαρκεί η σύγκρουση, τόσο αυξάνεται η συμπάθεια για την Ρωσία, σημειώνει ο πρώην διπλωμάτης.
«Πολλοί εξεπλάγησαν που οι σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν οδήγησαν σε κατάρρευση. Είναι έκπληκτοι που παρά αυτές τις μαζικές επιθέσεις, η Ρωσία είναι ακόμα στα πόδια της», γράφει ο Mahbubani.
Στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. «Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί την γενοκτονία του καθεστώτος του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.
Θέλει να αποστρατικοποιήσει και να αποναζιστοποιήσει την Ουκρανία και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού» στο Ντονμπάς.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΜΚΟ κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε πυρομαχικά λευκού φωσφόρου
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Ταύρο – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ: Αγωγοί στην Τεχεράνη εκρήγνυνται μετά τους βομβαρδισμούς σε υποδομές καυσίμων
- Ο Τραμπ δήλωσε πως η απόφαση να λάβει τέλος ο πόλεμος με το Ιράν θα ληφθεί «αμοιβαία» με τον Νετανιάχου
- Με τοπικές νεφώσεις και χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο καιρός σήμερα – Πού αναμένεται να βρέξει
- Βίντεο έπος: “Δεν φοβόμαστε κανέναν – Αυτός είναι ο νέος ηγέτης του Ιράν”
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά
- Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας και των ΗΑΕ ζήτησαν τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του Ιράν και των κρατών του Κόλπου
- Αμερικανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράν
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαρτίου









