Σενάρια διάλυσης της Ευρώπης: Η τραγική κατάσταση της Γερμανίας φέρνει «παγκόσμια λύση»

Απίστευτα νούμερα από την άλλοτε οικονομική υπερδύναμη του γαλλογερμανικού άξονα και της Γηραιάς Ηπείρου...

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα διάσημα πλαστικά παιχνίδια Playmobil ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει το 17% των θέσεων εργασίας, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές στην Γερμανία, λόγω της μείωσης των πωλήσεων σε όλον τον κόσμο.

«Ανακοινώνουμε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την κατάργηση 694 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο μέχρι το 2025. Οι 369 από αυτές βρίσκονται στη Γερμανία», ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Horst Brandstätter, ιδιοκτησίας του οποίου είναι η μάρκα Playmobil.

Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία τα πηγαίνει όλο και χειρότερα και ήδη τα σενάρια περί πιθανής διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν και παίρνουν!!!

Η οικονομία της Γερμανίας έχει πάρει την κατιούσα και κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα προβλέπουν ύφεση διαρκείας.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Forsa για το RTL και το ntv έδειξε ότι το 36% των Γερμανών που συμμετείχαν σε αυτήν είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να επιδεινώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ μόνο το 23% σημείωσε βελτίωση. Σύμφωνα με το Forsa , είναι κυρίως άτομα με χαμηλό εισόδημα με εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ το μήνα που ανέφεραν αυτήν την εμπειρία (51 τοις εκατό).

Αυτό συμφωνεί με την έρευνα των εργαζομένων που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI) που συνδέεται με τα συνδικάτα , η οποία διαπίστωσε ότι οι συνέπειες του πληθωρισμού είναι πολύ πιο έντονες στις χαμηλότερες εισοδηματικές ομάδες από ό,τι στις ανώτερες.

Συνολικά, το 64 τοις εκατό των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση συνολικά, με τους Ανατολικογερμανούς (70 τοις εκατό), τους υποστηρικτές του δεξιού AfD (84 τοις εκατό) και του φιλελευθέρου FDP (85 τοις εκατό) να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι. Μόλις το οκτώ τοις εκατό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύουν ότι η χώρα αναπτύσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών, δηλαδή το 71 τοις εκατό, υποθέτουν ότι η ζωή θα είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον από ό,τι στο παρόν. 

Όλα αυτά οδηγούν τους πάντες στα όριά τους!!! Ο γαλλό-γερμανικός άξονας σπάει, το μεταναστευτικό στην Ευρώπη διογκώνεται, η οικονομία χειροτερεύει, η πολιτική δεν εμπνέει πια τους περισσοτέρους!!! Πολλοί δεν αποκλείουν, αργά ή γρήγορα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει στην μορφή που ξέρουμε και να συνενωθεί με κάτι άλλο, πιο μεγάλο! Αυτή θα είναι ενδεχομένως η «παγκόσμια λύση» στο πρόβλημα που εντέχνως προκλήθηκε, καταλήγουν αναλυτές!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί