Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Τουρκία.
Είχε επίκεντρο νότια της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Προύσα.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή της Θάλασσας του Μαρμαρά.
Μιλώντας στο CNN TÜRK, ο ειδικός σε θέματα σεισμών καθηγητής Dr. Şükrü Ersoy δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός δεν ήταν ο αναμενόμενος σεισμός του Μαρμαρά, αλλά ένας σεισμός που σημειώθηκε στο νότο.
Επιπλέον, ο Ersoy δήλωσε ότι δεν μπορούμε – ακόμα- να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον σεισμό ως κύριο!
Ο κόσμος βγήκε στον δρόμο, καθώς περιμένουν, ούτως ή άλλως, μεγαλύτερο και ισχυρότερο σεισμό την Πόλη, όπως έχουν προειδοποιήσει σεισμολόγοι!
Σεισμολόγοι στην Τουρκία, μάλιστα, υπογράμμισαν ότι θεωρείται σίγουρο πως θα συμβεί -χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν, ωστόσο, το πότε, όπως έχετε διαβάσει σε άρθρα στο ΕΛ, και μάλιστα με ΛΥΓΜΟΥΣ!!!
Ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (ITU) Γεωλογικής Μηχανικής Prof. Dr Cenk Yaltırak δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ έδινε, παλαιότερα, προειδοποιήσεις κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι Fox TV .
Υπενθυμίζοντας ότι έχει κάνει τις ίδιες προειδοποιήσεις εδώ και χρόνια, ο καθηγητής είπε:
«Θέλω όλοι να νιώθουν ασφαλείς. Αφήστε τις ανοησίες. Μην ακούτε τους τσαρλατάνους. Δεν κάνουμε καριέρα εδώ. Δεν προσπαθούμε να αναδείξουμε τον εαυτό μας.
Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της φύσης προς εμάς. Η περιοχή του Μαρμαρά αποτελεί το 65% της τουρκικής οικονομίας. Μετακινήστε τα εργοστάσια από εδώ. Μην μεγεθύνετε αυτές τις πόλεις. Μην χτίζετε οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες.
Niğde, Kayseri, Kırşehir… Οι εκκενωθείσες επαρχίες της Ανατολίας μας περιμένουν. Ας αυξηθεί ο πληθυσμός αυτών των τόπων στο 1 εκατομμύριο. Η Κωνσταντινούπολη δεν πρέπει να είναι 30 εκατομμύρια, η Προύσα δεν πρέπει να είναι 5 εκατομμύρια. Μην αφήσετε αυτές τις πόλεις να μεγαλώσουν.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









