«Σειρήνες πολέμου» στην Ιαπωνία: Νέα βάση των ΗΠΑ στην Οκινάουα!!! «Φύγετε», λένε οι κάτοικοι! vid

Μόνο στο ΕΛ...

Όπως είχατε διαβάσει στο ΕΛ, προωθείτο το άνοιγμα ενός γραφείου συνδέσμου του ΝΑΤΟ, το πρώτο του είδους του στην Ασία, στην Ιαπωνία!

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΚΛΥΚΛΩΘΕΙ, καθώς μετά της Σουηδία και Φινλανδία στην Δύση –και φυσικά όσα λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία- το ΝΑΤΟ θα την αγγίξει και στα ανατολικά!!!

Πλέον, ο κυβερνήτης της Οκινάουα Ντένι Ταμάκι λέει ότι «η διεθνής κοινότητα προωθεί την κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στον ιαπωνικό νομό, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιτίθεται στην κίνηση».

Ο Denny Tamaki μίλησε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κάνοντας έκκληση για διεθνή υποστήριξη κατά της στρατιωτικής παρουσίας της Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αντιτίθενται στην αμφιλεγόμενη κίνηση:

«Η Ιαπωνική Κυβέρνηση, επιβάλλει την κατασκευή νέας Αμερικανικής βάσης στην Οκινάουα, πραγματοποιώντας εργασίες αποκατάστασης στις πολύτιμες θαλάσσιες περιοχές μας.

Οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν, παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρη η αντίθεση των ψηφοφόρων της Οκινάουα, σε ένα δημοκρατικό  δημοψήφισμα. Φοβόμαστε ότι η δημιουργία  στρατιωτικών δυνατοτήτων, θα αυξήσει τις εντάσεις στις περιοχές γύρω  από την Ιαπωνία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοδοξία  του λαού της Οκινάουα για ειρήνη».

Δείτε το ρεπορτάζ:

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- YNA / REPUBLIC OF KOREA ARMY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί