• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε ύψη-ρεκόρ οι αιτήσεις για αποποίηση της αμερικανικής υπηκοότητας

Σε ύψη-ρεκόρ οι αιτήσεις για αποποίηση της αμερικανικής υπηκοότητας

Η πανδημία του κορωνοϊού και η φορολογική πολιτική που ακολουθείται στις ΗΠΑ, οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για αποποίηση της αμερικανικής υπηκοότητας.

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 καταγράφηκαν 2.909 αιτήσεις αποποίησης της αμερικανικής υπηκοότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,015% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. 

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη (12/05) από την Εφορία των ΗΠΑ (IRS) και επισημάνθηκαν από τους εγγεγραμμένους λογιστές της Bambridge Accountants New York.

Επιπλέον, ο αριθμός αποποιήσεων της αμερικανικής υπηκοότητας ξεπέρασε, επίσης, και τις 2.072 περιπτώσεις που τεκμηριώθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του 2019. Μάλιστα, αυτό αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ, μιας και υπερβαίνει τις 2.365 αιτήσεις που είχαν καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τον Άλιστερ Μπάμπριτζ, ειδικό της Bambridge Accountants New York, η αύξηση ρεκόρ των αιτήσεων για αποποίηση της αμερικανικής υπηκοότητας οφείλεται σε δύο λόγους: στη φορολογική πολιτική και στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όσοι αποποιήθηκαν την υπηκοότητά τους, δεν έλαβαν την επιταγή των 1.200 δολαρίων από το πακέτο μέτρων ανακούφισης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πανδημία, σημείωσε ο ειδικός.

Ταυτόχρονα, ο Μπάμπριτζ επισήμανε πως υπάρχουν σαφή οφέλη, όπως η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ και η πληρωμή φόρων.


sputniknews/photo pexels