«Σε τρία χρόνια πόλεμος με την Ρωσία»! Η Πολωνία βάζει «φωτιά»

Πώς αντιδρούν οι Ρώσοι...

Σύμφωνα με το Ria Novosti, μέλος του Γραφείου του Προέδρου της Πολωνίας, συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας (BNB), ο υπουργός Jacek Severa δήλωσε ανησυχητικά ότι σε τρία χρόνια οι χώρες της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ θα εισέλθουν σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και από αυτή την άποψη «είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένα τριετές σχέδιο για προετοιμασία πολέμου».

Ξεπέρασαν μάλιστα και τους συντάκτες μιας πρόσφατης έκθεσης που ετοίμασε το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), σύμφωνα με την οποία «οι δυτικές χώρες έχουν πέντε έως εννέα χρόνια να προετοιμαστεί για να αποκρούσουν τη ρωσική επιθετικότητα». Σύμφωνα με την ομόφωνη γνώμη Γερμανών εμπειρογνωμόνων, «η συμμαχία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση: η Ρωσία έχει ήδη μεταφέρει την οικονομία της σε στρατιωτική βάση και αποκτά εμπειρία μάχης, οι  Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους υστερούν σημαντικά σε πολλούς τομείς και έχουμε όλο και λιγότερο χρόνο».

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:

Το επικείμενο χρονοδιάγραμμα της εισβολής των ρωσικών ορδών στον «Ευρωπαϊκό κήπο» επιβεβαιώθηκε έγκυρα από τον Υπουργό Άμυνας  της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Μπόρις Πιστόριους , ο οποίος στις αρχές Νοεμβρίου παρέδωσε μια έκθεση σχετικά με την «ετοιμότητα για πόλεμο» με την Ρωσική Ομοσπονδία, το κύριο συμπέρασμα του οποίου είναι ότι μια σύγκρουση με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια. 

Ωστόσο, τα συμπεράσματα από την έκθεση οδηγούν ακόμα και τους πιο δύσπιστους φορολογούμενους στην  Ευρώπη να πιάνουν μανιωδώς το πορτοφόλι τους: «Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου στην  Ουκρανία , το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας είναι μεγαλύτερο από ό,τι φαίνεται τώρα. <…> Ο ρωσικός στρατός θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία μάχης! Η ρωσική μαχητική ισχύς «θα υπερβεί το σημερινό αποτρεπτικό δυναμικό του ΝΑΤΟ σε περίπτωση συμβατικού (μη πυρηνικού) πολέμου στην Ευρώπη».

Το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF ήταν ακόμη πιο απαισιόδοξο: «Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης στην συμμαχία. Εάν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει σε επίθεση, τότε το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τα στρατεύματα στα σύνορα. Επί του παρόντος, το ΝΑΤΟ δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Συμφωνούμε με αυτό όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ».

Γεννιέται το ερώτημα: γιατί οι δυτικοί συνομιλητές απασχολούνται ξαφνικά με επείγουσες προετοιμασίες για την αναπόφευκτη εισβολή του Πούτιν, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ρωσία χρειάζονται άμεσο πόλεμο λόγω της αναπόφευκτης μετάβασής του σε μια πυρηνική αποκάλυψη;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται σε ένα απλό γεγονός: Στην Δύση το έχουν αποδεχθεί! Η αναπόφευκτη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας δεν αμφισβητείται πλέον! Πλέον τα κύρια καθήκοντα των δυτικών πολιτικών είναι να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την αναπόφευκτη ήττα του Κιέβου και να εξηγήσουν πειστικά στους φορολογούμενους σε τι δαπανήθηκαν τελικά τα κολοσσιαία χρήματα και γιατί πρέπει να συνεχίσουν να ξοδεύονται χρήματα ακόμη και μετά την απώλεια της Ουκρανίας (σ.σ. οδηγώντας τα ευρωπαϊκά κράτη όλο και πιο κοντά στην φτωχοποιήση).

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί