Σε στιλ…Χαρδαλιά ο Ερντογάν απαγορεύει τη μουσική στην Τουρκία! Οργή πολιτών

Oργισμένοι χρήστες στα social media καλούν τους τουρίστες να προτιμήσουν φέτος την Ελλάδα.

Κάτι από Ελλάδα και τις αντιδράσεις για την απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφετέριες ελέω κορονοϊού θυμίζει η Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε κακό χαμό στη χώρα απαγορεύοντας τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», φέρεται να υποστήριξε επίσης ο Ερντογάν στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας (21/6), παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα από την 1η Ιουλίου.

Η δήλωση Ερντογάν «πυροδότησε», αντιδράσεις, ενώ μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί ότι συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21/6), με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες των social media να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Τwitter με το hashtag #KusuraBakıyoruz («Ζητάμε συγγνώμη»).

Πλήθος ανώνυμων, αλλά και επώνυμων χρηστών του Διαδικτύου, ανάμεσά τους αρκετοί καλλιτέχνες, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι του Τούρκου Προέδρου έσπευσαν έτσι να κατακρίνουν την απόφασή του, με προεξέχοντα τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

«Εμείς το λέμε εξαρχής ότι αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο. Αν μιλάς, Ερντογάν για ενόχληση, μάθε τότε ότι η χώρα είναι ενοχλημένη μαζί σου. Τι θα κάνεις γι’ αυτό;» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Την ίδια ώρα, τούρκοι πολίτες καλούν τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Τουρκία, αλλά να προτιμήσουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα.

«Μετά τις 00:00 απαγορεύεται η μουσική στη χώρα μας. Ναι, αυτή είναι η Τουρκία. Προσπαθούν να μπλοκάρουν οτιδήποτε σχετίζεται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Μας αφαιρούν μία – μία τις ελευθερίες μας», σχολίασε η Μελικέ Γκιουναϊντίν.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί