Περί τους 60 ηγέτες και βασιλιάδες κρατών αναμένεται να δώσουν το «παρών» αύριο στη Ρώμη με αφορμή την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου.
Συνολικά 170 εκπρόσωποι ξένων αντιπροσωπειών θα ταξιδέψουν στην ιταλική πρωτεύουσα.
Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκεται εκπρόσωπος και από τη ρωσική κυβέρνηση.
Εκτός του Ντόναλντ Τραμπ, παρόντες στην κηδεία του Πάπα θα είναι μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κίρ Στάρμερ και ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν.
Στη Ρώμη θα ταξιδέψουν επίσης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Από την πλευρά του ο Τραμπ, ο οποίος αναχώρησε για τη Ρώμη το μεσημέρι της Παρασκευής, δήλωσε πως θα έχει συναντήσεις με πολλούς ξένους ηγέτες, δίχως όμως να διευκρινίσει εάν θα έχει ξεχωριστά τετ α τετ.
🚨President Trump says he will be meeting with many foreign leaders while in Rome for the funeral of Pope Francis:
— Benny Johnson (@bennyjohnson) April 25, 2025
"Going to meet with foreign leaders. Trade deals are going very well. Russia and Ukraine are coming along, and Iran is going well."pic.twitter.com/jqOcBWqI4M
«Το ρίσκο των θέσεων στην εκκλησία. Και η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε σύνοδο κορυφής», μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις… θέσεις που θα κάτσουν οι αξιωματούχοι των κρατών.
«Η διαφορά σε σύγκριση με προηγούμενες κηδείες Προκαθήμενων της Καθολικής Εκκλησίας είναι ότι σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, υπάρχει ο Ντόναλντ Τραμπ που ανατρέπει τις παγκόσμιες ισορροπίες και πολλοί πρώην φίλοι που τώρα είναι εχθροί και θα μπορούσαν να βρεθούν να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον».
Για τη διπλωματία του Βατικανού είναι δεσεπίλυτος γρίφος η… σωστή τοποθέτηση των αρχηγών κρατών και των λοιπών αξιωματούχων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «επεισόδια» που θα επισκίαζαν την τελετή.
Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο του Βατικανού:
Στην πλευρά των αρχηγών κρατών θα κάθονται οι ηγέτες Ιταλίας και Αργεντινής. Εν συνεχεία θα κάθονται οι βασιλικές αντιπροσωπείες των Καθολικών κρατών, έπειτα οι «γαλαοαίματοι» των μη Καθολικών κρατών και μετά οι αρχηγοί κρατών με αλφαβητική σειρά των χωρών.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANSA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 66ο ΦΚΘ: Ιζαμπέλ Ιπέρ: «Αναζητώ πάντα το άγνωστο, κάθε φορά που αρχίζω να κάνω κάτι είναι σαν ένα άλμα στο άγνωστο»
- Ηράκλειο: Κηδεύτηκε ο 39χρονος στα Βορίζια σε κλίμα οδύνης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν drones που μετέφεραν πυρομαχικά σε Ουκρανούς
- Η Μαράια Κάρεϊ δίνει το σύνθημα για τα Χριστούγεννα με ένα νέο «it’s time» βίντεο
- Δούκας για κανόνες για τα πατίνια: Μην υποτιμάτε τη δουλειά που γίνεται
- Εντός σημαντικής πόλης προωθούνται οι Ρώσοι! Τι θα γίνει αν την θέσουν υπό έλεγχο
- Να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία του Μέτρο την 10η Δεκέμβρη, χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση ζητούν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Από 10/11 σε λειτουργία η νέα γραμμή του ΟΑΣΘ λόγω διακοπής της λειτουργίας του Μετρό
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ λόγω Shutdown: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε όλο τον εναέριο χώρο
- Ούτε η «δεξιά» Μελόνι γλίτωσε από τη Ζαχάροβα: «Η Ιταλία θα καταρρεύσει όπως οι πύργοι της»








