Σε κατάσταση συναγερμού το Καπιτώλιο – Ύψωσαν πάλι τον φράκτη για τους οπαδούς του Τραμπ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αρχές ασφαλείας στην Ουάσιγκτον ενόψει της διαδήλωσης ενόψει της διαδήλωση υποστηρικτών των εκατοντάδων ανθρώπων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Μάλιστα οι αμερικανικές αρχές επανατοποθέτησαν και πάλι τον φράκτη ύψους 2,44 μέτρων που περιέβαλε το συγκρότημα για περίπου 6 μήνες μετά την επίθεση. Είναι ενδεικτικό ότι 100 μέλη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ βρίσκονται επί ποδός ενώ την ίδια ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο κοντινότερο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές της πορείας «Δικαιοσύνη για την 6 Ιανουαρίου», διαμηνύουν πως θα γίνει μία ειρηνική πορεία. Παρόλα αυτά ο διοικητής της Αστυνομίας των ΗΠΑ μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους τόνισε πως «έχουν διατυπωθεί κάποιες απειλές για βία».

Σημειώνεται πως ακόμη και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων όπως η Marjorie Taylor Greene και ο Madison Cawthorn αποστασιοποιήθηκαν από τη διαδήλωση. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Lindsey Graham ζήτησε από τις αρχές να δείξουν μηδενική ανοχή σε περίπτωση επεισοδίων. Πάντως οι αρχές εμφανίζονται αποφασισμένες να αποφευχθούν αντίστοιχες εικόνες με αυτές της 6ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η δικαιοσύνη άσκησε διώξεις σε περισσότερους από 600 ανθρώπους για συμμετοχή στις βιαιοπραγίες της 6ης Ιανουαρίου, οι οποίες ακολούθησαν μια ομιλία του Τραμπ.

Περίπου 50 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ένοχοι σε κατηγορίες που σχετίζονται με τα επεισόδια. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους έχουν αφεθεί ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης όμως 75 παραμένουν προφυλακισμένοι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων Proud Boys, Oath Keepers και Three Percenters βαρύνονται με κατηγορίες ότι εισέβαλαν στο κτίριο.

«Αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε στο προσκήνιο την κακομεταχείριση των ατόμων αυτών και να ενθαρρύνουμε τους ομοσπονδιακούς νομοθέτες να ζητήσουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει, σε πολλές περιπτώσεις, να αποσυρθούν οι κατηγορίες», τόνισε ο ένας εκ των υποστηριχτών του Τραμπ, σε μια συνέντευξη στο C-SPAN.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί