Σε εξέλιξη ρωσική έρευνα για ομαδικούς τάφους αμάχων στο Ντονμπάς

Έρευνα, ανοίγοντας ποινική υπόθεση, μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στο Ντονμπάς, ξεκίνησε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.


«Άνοιξε ποινική υπόθεση για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στην επικράτεια του Ντονμπάς… σύμφωνα με το μέρος 1 του άρθρου 356 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα — κακομεταχείριση του άμαχου πληθυσμού, χρήση μέσων και μεθόδων σε ένοπλη σύγκρουση που απαγορεύεται από διεθνή συνθήκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Οι πέντε ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν τυχαία από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, στο χωριό Slavyanoserbsk, στην περιοχή της κατοικημένης περιοχής Sokogorovka Pervomaisk, στο χωριό Vidnoe-1 κοντά στο Λουχάνσκ και στα περίχωρα του χωριού Verkhneshevyrevka, στην περιοχή Krasnodonsky.

«Μέσα σε αυτούς (τάφους) βρίσκονταν τα λείψανα τουλάχιστον 295 αμάχων που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας το 2014. Είναι ήδη γνωστό ότι κάποια από τα λείψανα ανήκουν σε γυναίκες διαφορετικών ηλικιών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

(sputniknews – φωτo:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί