Σε επιφυλακή οι Ισραηλινές πρεσβείες ανά τον κόσμο για πιθανό ιρανοκίνητο χτύπημα

Μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσέν Φαχριζαντέχ σε ενέδρα στην Τεχεράνη, οι Ιρανικές αρχές ξεκίνησαν ένα κρεσέντο απειλών απέναντι στο Ισραήλ το οποίο κατηγορούν ευθέως γι αυτή τη δολοφονία. Με τις απειλές αυτές στο προσκήνιο, οι Ισραηλινοί που είναι γνωστό ότι δεν αστειεύονται, πήραν τα μέτρα τους και έθεσαν σε επιφυλακή όλες τις πρεσβείες […]

Μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσέν Φαχριζαντέχ σε ενέδρα στην Τεχεράνη, οι Ιρανικές αρχές ξεκίνησαν ένα κρεσέντο απειλών απέναντι στο Ισραήλ το οποίο κατηγορούν ευθέως γι αυτή τη δολοφονία.

Με τις απειλές αυτές στο προσκήνιο, οι Ισραηλινοί που είναι γνωστό ότι δεν αστειεύονται, πήραν τα μέτρα τους και έθεσαν σε επιφυλακή όλες τις πρεσβείες τους ανά τον κόσμο σύμφωνα με το ισραηλινό ενημερωτικό μέσο Ν12. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ιρανοί κρατούν το λόγο τους και απαντούν στις προκλήσεις όπως έκαναν άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο με τη δολοφονία Σολεϊμανί.

Οι Ιρανοί απάντησαν σε εκείνη την περίπτωση ενάντια στους Αμερικανούς με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το ιρανικό έδαφος εναντίων της βάσης Αλ Ασσάντ η οποία είναι και η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Ιράκ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 33 Αμερικανών στρατιωτών. Σε ανάλογη περίπτωση που το Ισραήλ προκάλεσε απώλειες με χτύπημα drone στο Λίβανο, η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, προσπάθησε να ανταποδώσει το χτύπημα εκτοξεύοντας αντιαρματικούς πυραύλους κατά τεθωρακισμένων οχημάτων του ισραηλινού Στρατού που περιπολούσαν στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου.

Επί αρκετά χρόνια οι ισραηλινοί προσπαθούν να παρεμποδίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι συμφωνίες με τις Η.Π.Α. που είχαν υπογραφεί για μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από μέρους των Ιρανών τηρήθηκαν αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι Ιρανοί δεν έχουν πετύχει περισσότερα πράγματα στον τομέα. Οι Ισραηλινοί θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν καθώς το τελευταίο έχει σαφή σκοπό να τα χρησιμοποιήσει κατά του ισραήλ.

Οι πρεσβείες ανά τον κόσμο είναι ιδανικοί στόχοι για επιθέσεις που θα προκαλέσουν πιθανά θύματα και για το λόγο αυτό οι Ισραηλινοί τις έθεσαν σε επιφυλακή ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί