Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 49% των ερωτηθέντων θα ήθελε να δει την κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία περιλαμβάνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Scholz, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) και τους Πράσινους, να διαλύεται.
Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερο εάν το SPD ένωνε τις δυνάμεις του με τη συμμαχία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης στη Βαυαρία (CSU) για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση.
Ένα άλλο 48% είπε ότι η δύσκολη θέση του συνασπισμού θα μπορούσε να οφείλεται σε μια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, η οποία δημιουργήθηκε όταν ένα δικαστήριο έκρινε ότι η αναδιανομή των χρημάτων των αζήτητων δανείων από τα προηγούμενα χρόνια ήταν παράνομη.
Όταν τέθηκε η ερώτηση ποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την κατάρρευση του προϋπολογισμού, οι ερωτηθέντες ήταν σχεδόν ισομερώς διχασμένοι, με το 28% να κατηγορεί τον Scholz, το 27% να λέει τον υπουργό Οικονομίας Robert Habeck των Πρασίνων και το 25% να ρίχνει την ευθύνη στον υπουργό Οικονομικών Christian Lindner του FDP.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα σε 5.000 ερωτηθέντες. Δεν δόθηκε κάποιο περιθώριο σφάλματος.
(με πληροφορίες από sputnik / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)