Σχέδιο εξόδου από την Ουκρανία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ: «ΒΟΜΒΑ» πρώην στελέχους της CIA, vid

Θα κατηγορήσουν για όλα το Κίεβο, σύμφωνα με τον Larry Johnson...

Έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε σχέση με την Ουκρανία, ορισμένα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο», άρχισαν να κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης Διέρρευσαν, μεταξύ των άλλων, πληροφορίες των ΗΠΑ σχετικά με την προγραμματισμένη εαρινή επίθεση της Ουκρανίας. Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν περιείχαν πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναμένουν από τον ουκρανικό στρατό να σημειώσει μεγάλες επιτυχίες.

Ο Larry Johnson, πρώην στέλεχος της CIA, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις καθημερινές προεδρικές ενημερώσεις κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, πιστεύει ότι η διαρροή ήταν μια «εσωτερική δουλειά» από στρατιωτικούς κύκλους για να προετοιμάσει το κοινό των ΗΠΑ για την επικείμενη ήττα του ουκρανικού στρατού και την ίδια στιγμή προσγείωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο προετοιμάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριζε πάντα ότι η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία και ότι το Κίεβο έχει πραγματικές πιθανότητες να νικήσει την Μόσχα. Το ίδιο υποστήριξε και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Όστιν, στα τέλη Μαρτίου. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επανειλημμένα ότι η Ρωσία χάνει. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η κατάσταση στην Ουκρανία φαίνεται εντελώς διαφορετική», τόνισε ο Τζόνσον.

Τώρα, ο Στρατηγός της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (USEUCOM), Christopher Cavoli, αμφισβήτησε την εικόνα της κατάστασης στην Ουκρανία που είχαν παρουσιάσει τα μέσα ενημέρωσης: Εξήγησε ότι η πλειονότητα του ρωσικού στρατού, η οποία ενεπλάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας, παρέμεινε εντελώς ανέγγιχτη.

Ο Τζόνσον πιστεύει ότι οι μυστικοί και στρατιωτικοί κύκλοι, που θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι εντελώς καταστροφική, χρησιμοποιούν αυτές τις διαρροές για να προσπαθήσουν να βγάλουν τα κεφάλια τους από τη θηλιά και να μετριάσουν την ζημιά από την επερχόμενη καταστροφή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

«Είναι σχεδόν σαν να ετοιμάζουν το σχέδιο εξόδου και ετοιμάζονται να κατηγορήσουν την Ουκρανία για αυτό που συμβαίνει», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί