• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σαρωτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις τοπικές εκλογές στη Ρωσία

Σαρωτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις τοπικές εκλογές στη Ρωσία

Moscow
Το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Ρωσία" πέτυχε σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες,

αλλά έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης της Σιβηρίας, που διεκδικούσαν σύμμαχοι του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται στο Βερολίνο έχοντας πιθανόν δηλητηριαστεί με νευροτοξικό παράγοντα, αποκόμισαν οφέλη στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας και απέσπασαν έδρες στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ μαζί με άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Αλλά οι φιλοκυβερνητικοί πολιτικοί υποστηριζόμενοι από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισαν ή οδεύουν προς σαρωτική νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών για περισσότερες από 12 περιοχές περιλαμβανομένων των Κόμι, Ταταρστάν και Καμτσάτκα, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την καθολική κυριαρχία της “Ενωμένης Ρωσίας”, η οποία στηρίζει τον Πούτιν, αλλά δείχνουν και μια σημαντική άνοδο στην στήριξη της αντιπολίτευσης σε τμήματα της Σιβηρίας, όπου ο Ναβάλνι είχε επικεντρώσει την προσοχή του πριν από τον δηλητηριασμό του, κατά το Βερολίνο, στις 20 Αυγούστου.

(φωτο:eurokinissi)